Sunday, November 22, 2009

siot lu

siot lu brodband..
i byr every month
but dis's wat i get from u
u treat me like dis..
u think i can resist anymore
internet is my life
u suck wt me i suck u backb
u tgk la nt i terminate acc brodband i
hey maxis, u hlg 1 customer tau nt
u rugi rm68/month
pdn muke u maxis brodband
ptong la gaji ceo u rm68/month
sbb later on i dun want ur service anymore
3 gig knon..
sooner or later i nak dating ngan celcom plak..
jgn jelez..
tp syg btol la aku nak lepaskan brodband ni..

Friday, November 20, 2009

part timer

really tired la working even it's part time only..smalam stat kul 4pm n close at 10pm but i hv to do closing until 11.30pm..closing restaurants is more tiring than opening them..bdk2 kat situ da ckp awal2 ngan aku jgn amik closing..it suits for boys..but wat can i do, boss suh aku wat closing..but if i have given choices, i wud rather choose closing than opening..pnt mmg la pnt tp bez giler..n i'm very lucky becuz ol crews are very kind n fun..kbnyakannye bdk belsan tahun..manager aku n future leader lbh kurang umo ngan aku..tp sumenye nmpak matang n rajen2..tp dorang sgt bez..bdk baru, pompuan n umo bru 16 tahun gile kerek..suke mrh2 brother2 n sister2 kat situ temasuk aku..hell, u juz kid la, new comer plak 2..tp aku mls nak cr gado kat tmpat keje..i juz silent je wat dunno klu die nak mrh2 aku..sbb klu aku da tnjukkan prangai sbena aku mmg kelam kabut tmpt 2 aku wat..but bdk2 laki da sound die, malu dibuatnye..haha..tp still lg nak mrh org..da la bdk kecik, baru msuk, pastu ko nak cabar bdk2 laki yg da lme keje kat situ..amik ko..
talking about boss..emm, mse 1st day aku msuk mcm2 dorang kate psal boss kat stu..mse 2 she's not around so bole la dorang ngumpat2..die garang la, mulut lancang la, suke nak perintah2 la..aku pun pelik gak at 1st..da kate boss mstla kene perintah org..but 1 day after she on shift..aku tgk ok je..tp ayat die mmg kasar skit..n she offered me to work here after finish my study to be supervisor or manager..erkk,da la die ckp dpn sume org..malu saya dibuatnye..bknnye ape, aku da la bdk baru, pastu die puji aku mcm2 then die ofer aku plak..ape la yg dorang pk psal aku nt..aku x bodek pun..bab2 bodek ni raico je yg pakar..emm, but nice thing won't last..there must be obstacles for 4 me to face..so juz get ready on it..sbb 2 aku try baik ngan pkerja kat situ drp boss aku..so far, i'm hepy n they owayz make me hepy n gentle to me..nak ngurat aku la 2..huhu, prasan..
smlm how surprise am i, my counter short rm30..adoi, aku da cuak nak kene ganti..tp the next counter excess rm31..ni plak lg pelik..tp nsb bek la duit counter lg 1 leh cover aku pnye..tp yg membuatkan aku x puas hati, bdk bru yg kerek 2 suke2 hati die je g kat kaunter aku amik oder pastu amik duit..mls btul la nak jd cashier ni..x suke btol tnggung risiko..aku mntak kitchen helper die bg cashier..aku jd cashier tp kene gak clean table n mop lantai..so bek aku keje mop je atau bersihkan kicthen..dr dlu klu aku mntak keje kat mne2 mst dpt cashier..x pnah ade pluang dpt jd promoter..then, stiap kali aku jd cashier ade je yg shot..xde la tiap2 hari shot, dlm sbulan skali-2 je..yg kene gantinye aku..maybe laju sgt kot aku kire duit..ahaks..


crite lain:kpd maxis broadband, sile upgrade system anda..byr rm68/month tp speed mcm siput sedut..siput sedut lg laju..aku juz bole bukak blog je..emel, fb, fs, etc sume x leh bukak..da sminggu camni..bulan lepas sminggu gak camni..pe cer?

Tuesday, November 17, 2009

kisah A&W dan duit yg skit

smlm ade org call
no kl so aku dpt rsekan mst ade org pnggil keje
aku x sempat angkat then aku kal no 2 balik
rupe2nye A&W..
Alhamdulillah akhirnye dpt gak keje
aku mntk part time sbb sng aku nak wat lab utk fyp nt
tp die kate keje kat situ mcm full time pun ye part time pun ye
aku pun x phm
so try je la g keje dlu


esok stat kul 9am smpai 4pm
kene pkai pkaian htm except bju nt die bg
tdung hitam (pinjam tdung alia, 2 tdung hitam aku hlg),
sluar hitam (pkai yg bru beli kat sogo, sbenanye 2 seluar utk aku cr keje lps abis grad, tp x pela gune dlu),
ksut hitam (beli kat kedai cina kat ss, rm13)

mntk2 la keje ni sesuai utk aku
bnyak mse free so leh aku siapkan fyp cepat2
n mntak2la org 2 bg cuti raya haji ni
aku da lme x balik umah kot
mak aku da tepon tnye bile nak balik
mak aku kate die ade mata magik bole nmpak aku asik mrayap je..
wlaupun mak aku tipu tp mmg btul pun aku mrayap je..hehe
xpela, aku da dpt keje,so xdela mse nak mrayap2 lg..
klu ikutkn ati aku nk cuti spenuh mse..

tp nak wat camne, AKU TAKDE DUIT..
eh slh, DUIT AKU TINGGAL SIKIT JE..
sedih2..

lg 1 crite psal fyp aku
nak kene gune bnyak duit
department bg rm500 je, mne ckup :(
aku mntak mr murali (ex-boss holcim),
die ckp "bnyak cntik muke u"..kan da kene,adoii
tp die ckp klu repot aku precise bru die bg duit
pastu aku mntak kat en azam(ex-boss, bwh murali)
die ckp, "ko nak ape lg..da bg bottom ash free pun x ckup lg ke"
pastu trus aku jwb .."xpe2, nt jgn mintak research repot kat kite, research ni hak university..haha"
pastu dorang jwb "x kisah pun"
pdn muke aku..sape suh aku mlayan 2 mamat yg sengal ni..
tp bkn aku tehegeh2 sgt mntak kat dorang..
mcm mntak sdekah plak..huhu
at 1st, mr murali suggestkan aku wat research ni then die yg kal aku bncng psl ni
pastu en azam kal tnye kabar aku la knonnye so aku amikla ksempatan mntak sponsor dr die..
aku rse mcm dorang nak bg tp suh aku usaha lg pjuk dorang
mls aku..xpe, aku nak wat cincai je fyp ni..
jnji siap, pastu aku xnk bg sesape repot ni..

emm, bnyk plak aku mrapu
mst reader bosan..
klu crite bab duit mne pnah abis
lg2 klu duit da mkin susut
klu bnyak duit xdela aku nak abiskan mse crite kat blog
mst skang ni aku tenga berpoya-poya..

duit, trun la ko dr langit pastu msuk la kedlm account bank aku yg da lme x berisi 2..oh duit~

Sunday, November 15, 2009

ice skating

"arghhh..arghhh..arghhhhh........................GEDEBUK!@#$%^&................hahahaha"


2 la suasana mse aku men ice skating kat sunway..loser gile..men kat tepi je pastu bile jatuh trus kluar..malu2..

Tuesday, November 10, 2009

ktm kl n klcc

venue : ktm kl , klcc
date : 4th nov 09
model : ana, kulop, mas, dila, wawa, raico,syahid, mazwan, cd(koreographer gossip girl..xoxo)



mls nak crop dat rite hand site

nmpk putih tp sbenanye tdkkk

kahkahkah..anak murid cd ke?

like always, eract

artis MHI ni suke lentok2

gayah kot

too dark,mls nak edit


us


mcd wt a rainy day..so sweet..hehe

Monday, November 9, 2009

lpas abis fermentation paper

baru je lepas final exam, n final paper
adoi skit kpale,soalan die mmg tricky
aku bkn skit kpale bese
mmg btol skit kpale
maybe i put too much effort n pressure onto this
i use these 2-3 days fully to struggle for fermentation
not enaf sleep dat's y still x rase merdeka after abis exam
tp klu aku x pressurekan dri, tkut nyesal bile x dpt jwb
x pela, lpas ni aku nak enjoy je
redeem balik mse aku yg wat aku pressure gile
alia n aina da lme x ajak aku g karoke
dorang da lupekan aku nmpaknye
xpe, jgn arap aku biakan korang lupekan aku
korang x ajak aku, aku pksa korang g karoke ngan aku nt..
ptg ni nak g mkn piza
aku sgt suke piza yg baru ni
mmg sgt sedap, btol x tpu..
nme nye ape ek..cheezy piza kot..x igt
aku bru mkn mnggu lepas,
tp kempunan nak mkn lg
lg2 ade org nak blanje
lg x thn aku
mse jwb paper td aku pk psal nak mkn piza je
kepada piza hut, aku da promote ni, x reti2 nak bg aku mkn free ke??

lpas ni ade bnyak xtvt menunggu

1- kosongkan blik
2-setelkan brang2 nak oder utk fyp
2-balik umah
4-balik sni balik
5-apply keje part time
6-wat experiment kat lab
7-maybe g jimah amik bottom ash
8-photoshoot(wajib)
9-.....bnyak sbenanye.....

Saturday, November 7, 2009

decided this way

i dun know y when i read thru other blog
i read anyone's comment
i felt like, it's ol abt me
maybe i become more n more sensitive after wat i gone thru lately
maybe it's nothing to do wt me at ol
but i take that as lesson n advice 4 me
even it 4 sumbody else
i take ol advice into my consideration 2 decide which path i shud go

i hv no regrets to wateva i post previously
becuz, to me, i hv my own reasons
but demi Allah, not because i want to bring sumone's down
n not becuz i am perfect, n not becuz i am rite ol the time
i took the risk, so i got 2 face the concequences by myself

to my fren, really thanx 4 ur support n bring my life back 2 normal
i dun need any back up now
it's not that i dun appreciate u guys
really proud 2 hv fren like u
i also cried wat u have fought 4 me
there's no more such gud news when i keep receive ur support
thank 2 God i befriends wt u guys

juz i think it's not nice that when anyone who dunno the real story keep blaming me
i also dun want 2 blame the person who blaming me
they hv rite to say anything
n also i juz dun want sumones feel that she/he alone
n i want to tell that person here that:
"our kosmet are very gud fren, they are my fren, n same goes 2 u..they are ur gud fren 2..they still love u n me..believe me"

it's decided this way:
juz let it go. i will let it go..maybe it's the bez way..when i know the true story behind this sooner or later, then it's juz my luck..

Thursday, November 5, 2009

the solution

syukur pd Allah akhirnye aku dpt tau sape..
sorang drp kosmet n yg len drp kos luar yg aku x brape knal n dorang pun x knal aku..
tp aku besyukur sgt pkataan yg lucah 2 bkn dr kosmet aku sndri..
itupun klu btol la ape yg bdk 2 ckp..
pd kwn2 yg tulis psal benda lucah 2 aku hrp korang jgn wat kat pompuan len..
benda ni sgt sensitif pd pompuan..
cube bygkan klu mak korang atau adik pompuan korang yg kne..
aku phm korang wat benda ni utk fun..
maybe gak korang nak back up kwn korang..
tp ape yg dtg dr pkataan korang 2 x sesuai ngan korang yg educated ni..
kpada penggaru bdn,aku x akan bwk kes ni ke polis..
korang student,ape nsb korang klu da meringkuk kat pnjara wlau sehari pun..

kpda kosmet aku 2,
klu kite ckp hal ni dr dlu n ko x denga sbelah pihak..
benda ni xkan jd smpai camni..
smpai involve pihak luar..
aku x rse dorang dengki ngan aku sbb aku x pnah becakap ngan dorang..
tp maybe sbb dorang kwn ko n nak tegakkan kbenaran bg pihak ko..
aku xnk benda ni jd lg kat kosmet kite..
kite kumpul n bncang rmai2 ape yg berlaku slme kite jd kosmet slame 4 thn ni..
x pyh la kite nak tduh sesame sndiri k..
rmbut sme hitam, hati len2..
kwn yg baik menyampaikan pekare yg baik..
kwn yg baik akan try jdkan pekare yg bruk brubah menjadi baik..
kite kene bekumpul n bncang scare baik..
aku akan suh sume kosmet kite bce blog ni..
aku nak kite bncang balik ape yg stiap org rse..
x pyh lg nak denga dr sbelah pihak k..
aku hrp ko phm 2..

aku akan setkan mse bile kite ptut bekumpul n slesaikan mslh kite dr sem 1 smpai skang k..

maaf

blog ni da jd mkin pns
maybe sbb aku post psal qila
aku juz nak berterus terang drp aku trus ngumpat die
sbb aku tau die akan bce kat blog ni
lg besar dosa ngumpat blakang
aku tau aku ngan die bkn bole jumpe n trus ckp
maybe benda besar akan tejadi
lgpun die suke tulis dlm blog klu die x puas ati kat org
so, itu adala reason yg kuat nape aku tulis psal qila di blog..
but, maaf aku ucapkan pd qila

psal entry aku - present design..
slh ke aku critekan ape berlaku
ape yg aku ckp mmg exactly wat happen at dat time
itu adala crite psal aku n benda yg terjadi kat aku
slh ke aku post di blog sendri
aku maki ke lecturer 2?
but, once again, sori kpd sape yg x thn bile aku post benda camni kat blog aku

to anonymous n penggaru bdn:
klu ko 2 org yg berbeza,tnjukknla dri korang
plz la,aku rse da lme sgt aku spent utk mslh ni even juz 1 week
tp ia sgt lme bg aku time final exam ni
aku da lme x bce bku
aku x nk sbb ni aku xleh jwb mse exam
aku mmg pentingkan result aku
plz, cepat2la ko tnjukkan dri ko
ape lg yg ko pk
mkin lme ko diamkan dri, aku mkin x thn
ibarat mcm ko msih nak kondem aku ngan ayat porn ko 2
aku tkut aku akn betindak yg bkn2

Tuesday, November 3, 2009

nice trial

Assalamualaikum pengecut;

aku nak ckp skit psal ugutan ko ni bole?

maybe btolla ko nak report kat lecturer psal ni
aku nak tgk gak reasi TNC
maybe btolla lpas ko ngadu kat lecturer, aku kene kondem ngan lecturer 2
tp aku btol2 nak tgk reaksi TNC la..
ko ni mmg klaka la..adoi hai..

maybe gak ko ni saje je nak tnjukkan yg aku tkut ngan ko
maybe gak ko ni nak bls dendam psal kwn ko 2
maybe gak ko ni x pernah ade prasaan mrh kat sesape sbb ko 2 suci
maybe gak ko ni ade mental illness
maybe gak ko ni nak jtuhkan mruah aku
maybe gak ko ni nak affect emosi aku spaya aku stress
walau ape pun reason ko, nice trial beb!

klu ko x exposekan dri ko,
ni la kali terakhir aku membazirkan mse pk psal ko
ko komenla sebanyak mne yg ko suke
ko suhla sesape bace komen ko tuh
ko ciptala undang2 ko yg klaka 2
ko g la syok sendiri utk menjatuhkan aku
aku x kesa

sbb aku x pnah jumpe org yg pengecut mcm ko

Monday, November 2, 2009

present design

td baru abis present design
timetable kate grup aku kene present dri kul 11am-11.40am
tp td stat kul 11.30am smpai kul 1.15pm
1jam stengah kot,plg lme kot..
sabo je aku..
nape la grup aku plak yg kene smpai camne skali..
klu da smpai 1 jam stenga,
xkan la mse presentation 2 dorang diam atau ajak mkn kan..
dorang ambush kami ngan soalan2 maut la apelg..
pastu janji 3 org evaluator je temasuk engineer luar
tp dlm tu ade 8 org hebat2 n 3-4 org tutor..
suara aku yg mcm buluh perindu trus betukar jd meriam buluh
teketar2 aku present,amik ko


tp kami rse bese je shingga die dtg..
adoiii....nape la die dtg?
die bkn aku pnye supervisor pun..
bkn evaluator pun
yg die dtg wat pe?
da la ulang balik soalan2 yg org len da bg..
pastu ckp balik opinion org2 kat situ
yg die ulang nape?kitorang x pekak la..
pastu bile x dpt jwb evaluator aku cool je..
die plak nak keco 1 bilik 2 nape kitorang x dpt jwb..

contoh soalan slh seorg evaluator:

mardiana, by referring to your P&ID, y do u have flare?how much temp in your reflux drum?

then dr dayang trus back up die kate mmg x justify bendalah reflux drum 2..then lecturer yg tnye pun kate "oh it's ok,another question...bla bla bla"

then;

"mardiana, u cannot answer wat dr amran ask u???(wt the mumbly dumbly face)

then aku jwb la, it's not my consideration for this design like dr dayang said..then bole die jwb balik..itupun awak x dpt jwb..awak pnye design, ptut awak tau..itupun awak x tau..

tell me who's on earth that in the meeting room know that answer?ko pun x tau..yg tnye pun x tau..y len x berminat pun nak tau..

itu baru 1 example, bnyak lg kot die hentam kami..

engineer luar yg hebat da berpuluh thun dlm dunia biodiesel pun x wat kami camtu..sbb die tau wat mcm 2 x profesional bg seorg yg pngkat tnggi mcm die..dr syafiie yg expert dlm P&ID dlm industry tnye then tnggu kitorang jwb, xde pun nak mrh2..dr Amran yg bnyak ilmu pun klu tnye tp kitorang x dpt jwb die men ketawa2,xde pun nak wat kitorang tensen..tp nape la die nak wat camtu..x ke mrendahkan martabat die dpn sume org..da tentu sume org prasan tndakan die..adoi hai..sabo je la..

anyway wlaupun aku x trase ape2 sgt, tp ade la prasaan lega skit bile da abis wat design ni..Alhamdulillah~

fuh!

Sunday, November 1, 2009

Anonymous

Anonymous said...

mengglabah la woi.dari dulu nak downkan org.macam pandai.kecohhh!

Saturday, 31 October, 2009


bak kate org tue2, ape2 je lah..

btolla kate pujangga ~ dlm mesra ade racun..INGAT AKU X TAU?~


HAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA