Tuesday, March 30, 2010

gara-gara dinner 2

gara2 dinner or shud i say dis time; gara2 wawa?

  • gara2 ade org ckp "mardiana, trust me" aku pun letak spenuh hrapan kat bdk ni utk tnjuk jln kearah bangi..
  • gara2 nak mencari hotel equatorial bangi, kami sesat smpai ke hang tuah..x psal2 nmpak klcc..aku rse mcm aku nak g ke selatan tp mkin kearah utara..
  • gara2 sesat smpai kl, x pasal2 gak aku kne hon kaw kaw pny ngan org2 kl yg glojoh ni..sori org kl, but i hv 2 say dis, some of u ok but some of them mmg kongja gle kat jln raya..nsb bek la aku ni bkn jns gelabah x tentu psal when facing dis sort of thing..tp dup dap dup dap 2 ada la..
  • gara2 mncari jln utk kluar dr kesesatan 2, da msuk kwsn prumahan yg sgt sempit n mse 2 ktiak aku da stat berpeluh2 dgn memusing2 stering antik 2 utk kluar dr situ....nsb bek la jumpe signboard seremban n sg besi..
  • gara2 sesat 2, mnyak da empty tenga jln..tp sbb Tuhan pnye kuasa, kami smpat blk serdang isi mnyak petronas..klu la kete 2 bole isi mnyak lain, da lme aku x patah blk serdang..(hey petronas, tmbah la stesen mnyak kat kl nih)..
  • gara ke'panik'kan wawa si bdk overconfident 2, kami kne ketawa ngan bapak si wawa ni sbb sesat..(2 la ko, confident sgt, da sesat bru nak kal ayah la ape la)..
  • gara2 peribahasa alang2 celup pekasam biar smpai kepangkal lengan, aku ttp truskan pejalanan mncr hotel equatorial bangi spy memudahkan perjalanan kami mlm ahad nt..
  • gara2 mnyak abis, kulop da wat mke taik sbb aku amik duit rm10 die kat kete utk isi mnyak..
    n last but not least, gara2 ni sume, si penunjuk jln kne aim ngan dr chua sbb ponteng kelas..

p/s:hey dinner, klu ko x bez nt aku x tau la nak ckp ape..mknn bia sedap bru aku puas hati!



Thursday, March 25, 2010

gara-gara dinner

gara-gara beli baju dinner aku kluar soping ntah bape kali..gara2 dinner, duit JPA aku tnggal RM30..gara2 nak vogue (vogue la sgt), aku da xde freedom utk beli ape yg aku nak or mkn mknan mhal..





ni mse tnggu komuter nak g times square..knonnye nak cr kasut tp terbeli baju..

x pnah2 naik bas around kl, ni la 1st time..mse ni balik dr mlawat dr sahri


kind of mas..wlupun niatnye nak blanje wawa je, tp aku ttp oder mcchicken LARGE..tq mas


lpas g hot air ballon trus g alamanda..mse ni la saat aku jtuh mskin sbb beli kasut yg ntah pape 2..


ni kat mines cr alat2 solek..ahakz


yes, huduh
gamba p/s: sape ni ye?







Saturday, March 20, 2010

sanitary landfill

18 march 2010


in front of sludge thickener tank



dissolve air flotation (DAF)



sequence batch reactor(SBR)

at the SBR lagoon


clean water with secret microbes inside

at the top of hills

explaination


phases


Sunday, March 14, 2010

meroyan

haih..

da kul 5am..still lg dgn projek prt yg ntah pape ni..info da cr, juz nak summarizekan plak..gile bnyak smpai 80 page..but maybe juz 10 pages je nt aku wat..medicine herbs..dats the topic..ok la kot tjuk die but i prefer GMO(genetically modified organizm)..bez tau tjuk ni but maybe pd aku je la bez sbb aku suke klas fermentation dr N..

tp of course la aku bkn wat prt shj smpai kul 5 pg ni..smbil tgk tari tirana yg aku amik dr mas..aku sbenanye nak tgk plakon neo @ amar yg mas gilekan 2..taff la katekan..rupe2nye 1 skola ngan aku daa mse teknik dlu..dlu kerimping je skang da taff..huhu..but then aku da mule ske tgk crite ni wlupun aku agak ketinggalan..

td aku tekejut ngan sumting..ni sume gara2 fyp..sbb fyp sume nak emo..yes, aku emo..tp aku emo pd rejab..yg len pun emo ngan rejab 2..dr zurina pun emo sme foreigner yg x seda dri 2..so y not me being so emo too?..so xde sape yg ptut nak trase..end up, aku mengalah..drp kene gune shaker, aku gune stirrer..whai bottom ash, trime la seadanye..aku tau aku xde grant bagai utk tampung fyp aku..aku tau projek aku ni stand alone..aku xde duit bribu2 utk beli ape2 equipment pun..aku tau aku kne brebut evry single thing..yg aku harapkan hnyala equipment kat lab yg sdia ada..itupun aku kne brebut..tp aku da jmpe penyelesaiannye..x yah brebut2 da..kite gune je method len..bialah ngan journal 2..aku nak cipta kelainan..so research aku jd spesel la kan..kan sng..

isnin ni ade group quiz..x bace ape lg nih..kang nt aku x dpt sumbangkan ape2 kat group aku..malu la aku..x kan nak duk diam je kan..pastu ade take home test..nsb la thursday ni submit..bole la aku siapkan fyp aku dgn 'cara baru' aku 2 dlu sblm anta test..x lme lg kot kne present fyp ni..jumaat plak ade kuiz prt..kne bce2 plak dah..otak aku hampir jammed ni..kne update RAM nih..

smenjak 2 menjak 3 menjak ni, kosmet aku da mule mroyan ngan make up2 ni..girl stuff..saje nak test make up muke sorang2..kne practise lg ni..practise make perfect kan..dlm bnyak2 make up aku plg ske elysa make up kan mata raico..mcm pengantin wo..from da bottom of my heart nih..bkn sng aku nak puji raico..mata die mmg sesuai gile ngan kaler ape saje n sgt len dr yg len..well raico, dinner night nt ko lg glamour dr aku..jelez nih!

da pukul 5.35am..aku solat Isha' dlu..babai..




Wednesday, March 10, 2010

my name is khan


waa gile ar ini crita..
mmg worthy tgk jauh2 kat wayang
lepas sume tensen aku
x yah la nak komen lbh2
mmg shah rukh khan a.k.a boyfren aku sgt classs
movie yg lg berkualiti drp avatar..
tp 1 aku x puas hati..
mne bole Islam kawen ngan agama laen camtu je..
ish kamu ni pun shah rukh khan..


p/s: ni aku nak crite.. nurul azwa zainal abidin, masniza hanim abd hadi, raihan mohamed --->>nangis berjurai2 kat panggung 2..mmg biskut..




Monday, March 8, 2010

tired n lazy

feel tired n lazy wt all these damn things;


FINAL YEAR PROJECT
>>lab work
>>application XRD x lepas lg
>>leaching test x clear lg
>>repeat compaction, yg dlu fail
>>SEM, lg 2 sample x anta analyze
>>kene berebut shaker incubater (slalunye aku yg x dpt)
>>reporrrrrrtt lg la anta next wk kot


PROJEK JURUTERA MASYARAKAT
>>x set up questionnaire utk interview lg
>>aku kne set meeting ngan dr syaf n org industry plak
>>kne siapkan CD/ brochure..camne nak wat?
>>da lme x meeting ngan group


ASSIGNMENT MATERIAL N CHARACTERIZATION
>>bkn sng assignment dr suraya
>>submit esok


REPORT PERTANIAN DAN MANUSIA
>>x pernah meeting lngsung ngan group member
>>aku x plih subtopic lg
>>ape lg nak googgling
>>sediakan draft utk report


i'm like dreaming in the middle of day..i let the time passed..i make myself in comfort zone..i do what i'm pleased to do..but truely, i'm freak..my mind full with noise..my heart beats so fast thinking all the deadline..my stomach filled with flies whenever the time of deadline getting closer..i'm really stress enough..oh God~



Friday, March 5, 2010

tarik tali




get ready......


sentakkkk...(bkn tarik eh)


the girls behind



the complete team


we hepy n we fly

sakit tapi hepy..mmg fun..mane x nye..msuk tarik tali n we won ok..huhu..gle aku nak belagak..tp sbenanye no 2 je dr 8 group..mule2 mmg rse dpt no 8..unbelievable..kami bkn la sekuat mne pun..lg2 sekor2 da mkin menurunkan berat badan dgn program diet masing2..maybe sbb nak pkai bju glam utk dinner dis year..tp sbb smngat n team work kot kitorang bole move forward..n ape yg kitorang setkan, buat sume ni juz for fun n experience for the last semester..mcm bese mulut kitorang plg bsing, lg2 mse mng 1st round..hehe

klu nak tau, group yg dpt 1st place tu mmg xkan dpt dikalahkan..adela sorang hamba Allah ni..sgt kuat n besa..hehe..sbb die, ahli team die x yah bersusah payah tarik tali..die sorang da ckup..die tarik dlm mse 3 saat je da bole kalahkan sume..hebat2..


tp yg terkilannye, no 2 xde hadiah..shito btol la..da la yg mng 2 dr group ajk..pastu mmg dorang konfem bole mng sbb ade hamba Allah yg kuat 2, bg la pluang no 2 utk dpt hadiah..xpe la, pd aku kitorang la the first one..sume berjuang habis-habisan..x kire la yg plg kurus smpai la yg plg berat comel..mmg sume all out..syabas korang!




p/s: aku x nangis pun tgk cite my sister's keeper..c'mon dila n wawa..bg aku cite yg lg mencabar ar..




Thursday, March 4, 2010

kemana hlgnye lemak aku hari ini..

nak tau camne aku peluh2kan bdn td?ceritanye bermula....

gile penat aku wat lab td..cipan la..tgn aku hmpir fracture(1 jari je sbenanye).. bkn pnt sbb lame n jauh bejalan tp sbb bendalah jadah 2 berat puluh2 kilo..(ok tipu,x smpai 10 kilo tp lbh dr 5 kilo)..aku kne sntiasa angkat ..pastu hentak2 kan..pastu g bwk sne sni timbang..da la pns td..klu xphm lantak korang la..

smpai skang jari aku trase kesakitannye..balik td aku da terhuyung hayang..yg skit hatinye exp td mcm fail..mcm kene wat lg..tgk la camne..klu aku rse nak hlgkan lemak 10 kilo aku wat lg la ye..


p/s: o ya, nme equipment yg aku wat td 2 "proctor compaction"..sape rse nak ade muscle kat tgn sile la buatkan utk aku ye..


pengakuan khas


i, hereby announce, nurul azwa zainal abidin oready have boyfren.. dun ever try to approach her, or else u will regret..
wawa:no marcello marcello lg eh..hahahahahahahahaha..



Tuesday, March 2, 2010

back off



back off la mardiana oiiii

taylor swift and taylor lautner suits for each other

so cute..

haih..how dare taylor swift snatch my boyfren jacob..

but there're really cute together..

so, i am sacrificed for both of them k..

taylor swift, jage jacob aku bebaik naa~