Tuesday, June 30, 2009

the reply

Dear Mardiana,

You report must content all work done at Geocycle. such as experiment bulk density, work on EN 450, quality parameters. You have been hire by Geocycle and not Holcim.


Regards
----------------------------
Ir. Muralindran K.
General Manager-Geocycle
Holcim (Malaysia) Sdn Bhd
Lot 119 Jalan Pukal 3
81700 Pasir Gudang
Johor Malaysia
Phone +60 7 251 3411 ext 261
Fax +60 7 251 4417
Mobile +60 19 775 7514


http://www.holcim.com.my


oh my dearest boss..bukankah aku sudah letakkan sume itu didalam reportku..

alternatif : i have to cut ol the information regarding Holcim kot..only geocycle yg terchinta~

reporrrrrrt


haish..body-ache (ade ke word 2?)..wateva!


gara2 wat repot i stiff my body and concentrate to complete the reports..

3 copies - for HQ, Geocycle and UPM..fuh!

really2 tiring to come out wt idea in order to show the good report..

tp bgus ke report aku??musykil..

but i hope Mr Murali like it and plz do like it..

this is my honest, sincere, wa-so-eva work that i ever done in my life..

i neva do dis damn serious report since 2nd sem(not 2nd yr)..

(mse 1st sem aku wat lab repot dgn serius sbb lecturernye sungguh ngauuuum#$%^&!!!..huhu)

Wednesday, June 24, 2009

outstation @ PD - part 6

ponat plak upload bebanyak ni..nak upload kat fotopages gile lmbat so i decided to upload at blog..
last but not least-the pic of sunset.



in the middle of...

yg knan 2 jimah power plant

non-edited

Oh My God~

looking for the future

yg kiri 2 shell

outstation @ PD - part 5

pnt plak nak upload..but doesn't matter la..

below are the pic of me, ayu n jiha(adik ayu) at glory for the second last day~


jiha-ayu-ana

shadow



from the balcony


anak cina

Tuesday, June 23, 2009

outstation @ PD - part 4

for part 4 - scenery at Jimah Energy Venture n office in Lukut


temporary office geocycle kat lukut-bnyak anjing..benci tol


pak cik yg beli mkanan utk aku..sian die..

ni 2 org yg malas..hehe..tp bnyak2 time ksh utk azman n gandhi sbb slalu amik n anta aku balik even sumtime i have to ride lorry from jimah..

office jimah

inside jimah

no really nice capture..ssh nak g sbelah laut ni..


pakcik driver amikkan gamba..sporting abis!


complicated..

sunset @ jimah

p/s: personally n honestly after i experienced ol this, i would love more Holcim in pasir gudang rather than Jimah power plant..

outstation @ PD - part 3

part 3 is ol abt me n my cousin..da smpai part 3 xde lg gamba bekerjanye..huhu..

i recall a little conversation btwn boss;

boss : ana,camne bercuti?seronok?
azam : aik, becuti ke, bkn bekerja?
boss : ko tgk la muke die 2, muke becuti ke muke bekerja..sbb 2 aku tnye camne becuti..
aku : ''senyum simpul''


me n cousin-ayu (actually anak sedara tp sme umo..hehe)

dlm tandas pun jd la..

while waiting ayu's mum send room key(aku telupe bwk)


lift pun bole..




kak mahani = my cousin = ayu's mum
p/s : thanx to their family for everything (especially food)..huhu

Monday, June 22, 2009

my late father

i'm not forget yet my dad..cume lupe nak wish dlm blog..


HAPPY FATHER DAY to my late father..I love him so much~


mse kat umah cousin aku kat pd mse 2 tekeluar la cite psal keturunan..really sad when get back in the past..after dinner till 2.30am we talk abt the past including my late father..no end for this..hanya Tuhan dan kami je yg tau betapa peliknye keturunan kami..klu cite pasti rmai x pcaya..especially belah bapak aku..arwah bnyak simpan rahsia psal family kitorang..mse arwah meninggal dunia, aku baru masuk matrik..aku x dpt ngadap arwah..kebtulan bas ngan teksi yg aku nek utk balik jb sgt lmbt..mse 2 suara aku je dlm bas 2 teriak menangis..aku da x peduli ape..dunia aku mcm da tebalik..oleh sbb aku lmbt balik dorang tepaksa kapankan mayat dlu tp x tutup muke lg..smpai kubur dorang x abis kapan sbb tnggu aku n akak aku utk cium dahi buat kali terakhir..maknanye kat kubur la baru aku jumpe n cium dahi arwah..lpas 2 baru dorang kebumikan..sdh x tekate..aku da jd anak yatim..tp aku redha..aku igt lg zaman dlu2 mse aku kecik..aku la yg plg manja ngan arwah..mlas la nak cite..aku sebak plak..
ape pun smoga roh Mohd Noh Bin Mohd Amin tenang di sana..Al-Fatihah~


p/s: tenga sdih2 taip entry ni akak aku yg ke-2 kal.."ko nk g tanjung balau x for 3 days next wk?"..tetibe aku tesenyum..thanx kak midah..mst la aku pegi..hehe

outstation @ PD - part 2

the first nite, dila mas n qila came to the resort to company me..really thanx to korang becuz willing to come even korang have many other things to do..below pic is the next day; us at kedai kopi pak lang n batu empat..












mas,nape x timbul???hehe

thumbs up to whom taken dis pic..aku suke..but aku x igt la sape yg amik..sape amik angkat tangan..


charlie angel ke??

dark in the glow..haha

outstation @ PD - part 1

outstation??poyo la plak..

for part 1 is the story of the first day of me at PD..pic below; on da way to PD be4 mr gandhi catch me up at ayer keroh..

ni spatutnye paste last skali..


anak sedara aku yg comel yg mrengek je mse 2 sbb stomach ache..



my sis in law trying to console her son..


p/s : aku da letak gamba abg aku tetibe hilang plak..nmpak sgt die x hencem..huhu

Thursday, June 11, 2009

hohoho

yeay!!!!!!!!
dpt g jimah akhirnye for 1 week..
kecoh 1 ofic arini becakap psal aku nak g jimah..
sume asik gelakkan aku je..
yg penting aku dpt g sne..yahuuuuu..

aku hepy arini sbb dpt 2 helai baju geocycle yg cantik 2..hehe
1 ofice begado n betekak sbb berebut baju..
last2 aku mng..haha
si azam 2 asik kutuk badan aku gemuk..
aku kene pkai XXL la..
si Murali pun join skali kutuk aku..
die paksa aku amik baju yg kale gelap..
sbb die kate aku ni gempal la ape la..
pakkal je boss klu x..aish..

oleh sbb dorang tkut2kan aku, aku ckp aku nak bwk pisau g jimah....
then en azam kate klu aku bwk pisau, azman kat jimah bwk pisang..siot

tp Murali da wat persediaan skit utk aku..
die suh tuka kunci kat resort 2 nnt..
so InshaAllah dorang x leh msuk blik aku kat sne sesuke ati sbb kunci da tuka..

Ya Allah,berkatilah perjalananku nanti..Amin~

Wednesday, June 10, 2009

chemical engineering

when we talk abt chemical eng, i would say that studying chemical engineering is not easy, answering the examination paper is difficult n to reach flying color is tough..

when sumone ask my opinion wat is ol abt chem eng..i would simply say..''bole keje kat kilang'' (for sumone who not understand at ol abt eng)..''bole keje kat tempat yg involve chemical matter(for sumone who did not really involving in eng)..''bole keje kat tempat yg involve process, lab, research, production, etc''(for sumone who involve in eng but not in chemical eng field)..''piss off'' (for sumone who taken chem eng but yet still dunno wat is chem eng ol abt)..

when they ask wat we learn in chemical eng..the first thing i must say is...''it's not science chemistry''..the second thing i would say that..''it's not easy as ABC''..the third thing i could say is..''plz ask another question''..

when they ask why result of chem eng student in UPM not as good as UTM,UKM,UMP..i would rather say..
''u try to sit at my place n feel wat i n my fren felt ol dis while''..

but when i ask other students from different universities wat did u feel abt chem eng..they will say..''oh it's easy to score, easy to get 3 pointer n abv, many of us get dean award''..

tell u wat none of malay student in UPM who taking chemical eng get dean award n juz a few of chinese student got dean award even each of chem eng student at UPM must got min 3.6 from their matrik or stpm or diploma..so sad..who can be blamed for this? are we ALL lazy?are we ALL stupid?

in the end of the day, fresh graduate students from UPM who taking chem eng hard to find job in future becuz of their pointer (CGPA)..i hope not so..

Tuesday, June 9, 2009

pointer ku drop lg

oh pointer..nape ko drop bgitu bnyak..aku sygkan ko..aku da berusaha bersungguh2 utk naikkan ko ke 3 pointer..nape ko x nak nek..nape degil sgt ni..ade lg setahun...camne nak aku nak nekkan ko lg ke 3 pointer..aku sdh tau x..aku mcm nak nangis tp aku than je sbb aku skang kat ofic..ntla aku msuk blik air aku nangis..sampai ati ko drop camtu je..aku harap ade technical problem n they will fix it when we coming for new semesta n there will be slight changes for all pointers..hoping that my pointer will increase..

''Ya Allah, aku redha dgn keputusan ini..tp berila aku harapan baru utk aku Ya Allah..Ya Allah berilah aku peluang untuk aku berjaya dgn cemerlang didunia dan diakhirat..sesungguhnye ko Maha Berkuasa atas tiap2 sesuatu..Amin''

1st allowance

things to do wt elaunnnnnssss

  1. mak - RM50 (slalunye my mum return it back)
  2. akak - RM200 (saje bg lebih for fuel n fud but she return it back but i give it back n she return back n i said give half for maid's fee)
  3. treak akak n her husband seafood - RM83.70(yesterday nite)
  4. treat one family but cook by myself - RM80(approximately-menu maybe mee soto n laksa johor)
  5. tenet - RM135 (suck for maxis broadband..they block my line juz becuz i dun pay for half month,they said new term n condition..really sux)
  6. cinema - RM44(RM11 X 4)
  7. wages for kulop - RM40 (RM10 X 4 - for send me home-duit minyak la sng kate)
  8. my meal - RM150 (lunch hour n tea break)

juz for the first gaji..next gaji saving for my future..

Thursday, June 4, 2009

sampai ati die

msg ni aku bru bce kat fs..aku da lme x bukak msg kat fs

Date:
05/19/2009 3:45 pm
Subject:sori..
Message:
aku bkn merajuk, tp ak ade sbb xnk jwb call kau.. xpe la.. aku tgk kau pn ramai kwn.. aku bkn baik sgt.. aku x salahkn sesape sbb aku tahu aku pn teruk gak..



sampai ati die wat aku camni..
die seorg insan biasa yg mmg aku syg..
aku anggap die mcm kakak aku,adik aku kdg mak pun ade even die sebaya ngan aku..
sanggup die wat aku camni..
die x patut wat aku sedih camni..
biala berpuluh2 org sktkan ati aku tp aku still bole tersenyum..
aku akan anggap 2 sume rubbish thing..
tp aku mmg x leh trime die yg ckp camtu..

aku tau aku slalu sktkan ati die..
die pun pnah sktkan ati aku gak..
tp aku x pnah sesakit mcm ni..
smpai ati die..

dlu kitorang mmg kwn baik..
sbb die mmg baik..
zaman sekolah aku dlu sgt seronok pun slh satu sbb die..
aku slalu hepy kwn ngan die..
aku x sangka bile da lme x bejumpe die wat plak camni..

jean,
aku ngaku aku wat ko mrajuk dlu..
tp mne sifat pemaaf ko 2..
aku mmg x pcaya sbb remeh 2 ko bole mrajuk..
mungkin ko x kate ko mrajuk..
tp aku phm statement ko 2..
sbb aku mmg phm sgt ngan ko..

kite pnah gado lebih truk dr ni..
2 sume sbb org lain yg mmg aku benci sgt dlm dunia ni..
tp kite still bole bekawan mcm bese..
wlaupun ko x bg reason yg sbena tp aku nak mintak mf bnyak2 kat ko..
aku nak ko tau yg

''KO MMG KWN YG HEBAT YG PENAH AKU JUMPA KAT DUNIA NI''

tp aku da hlg slh seorg kwn hebat aku..

aku x hrp ko bce ni tp klu ko bce ko tau kan aku camne..ko tau aku akan LUPAKAN dan xkan igt balik..last word dr aku utk ko..

TRIME KSH SBB PERNAH JD KWN TERBAIK AKU.

Tuesday, June 2, 2009

one of the happy day

today maybe was the happy day becuz;

  • got work to do(80% of my time in the lab)
  • have some sweet coversation wt boss(mr murali) n huda(new intern)
  • mr murali said that we hv lot of similarities
  • kak arushah(hr dept) apologise becuz forget to process internship allowances n will process it today n we will get allowances in 2-3 days time

itu je..

Monday, June 1, 2009

tekejut tp da lega

sedang aku menikmati panorama yg sunyi sambil menekan2 perutku sambil brangan dan smbil mendengar bunyi 'pulp' di lubang tandas yg berkilat 2 tibe2....
ring..ring..

aku pun angkat je la tepon wlaupun wktu 2 aku dlm 'emergency room'..tgk2 emy kal tnye psal lec visit..crite punye crite die kate dr dayang ikut skali mse lec visit 2..bile aku denga je perut aku mkin mengulas..2 kali aku msuk toilet pg ni..igtkan dr hamdan je rupenye wife die skali ikut..klu sape nak tau dr dayang adalah seorg dr yg ckup baik hati yg mengajar killer subjek, bg killer quest, killer thinking,killer...,killer....,killer....sumenye killer! sbb 2 la aku msuk toilet 2 kali..

original plan dorang nak dtg kul 11 tp sbb en azam tenga ct sakit,mr murali ade meeting kul 11am so dorang dtg kul 9.30am..aku igt stengah jam je..rupe2nye smpai kul 11am bru abis..nsb baik la mr murali ni jns bnyak sgt ckp mcm mak aku..die ckp x henti2 so dr dayang xde la tnye sgt kat aku..klu die ckp pun die tnye mr murali..aku duk kaku kat blik meeting 2..

cot cet cot cet...(sgala ape yg mr murali, dr dayang n dr hamdan bualkan 2 aku crite nnt2 je..tp aku ade prasaan 50% hepy 50% dissappointed atas ape yg dorang bualkan itu..huh)

pastu aku n mr murali anta dorang smpai ke parking..luckily mr murali da msuk ofic dlu..then aku salam dr dayang..ini adalah perbualan ringkas aku ngan dr dayang sblm balik..

dr dayang: mardiana,awak ok kat sni?
aku: ok dr,mmg hepy keje kat sni..
dr dayang: org2 kat sni sume ok?
aku: mmg ok..sni safety sgt strict..mmg strict..
dr dayang: ok,lps ni klu sy nmpak awak dtg lab pkai selipar mcm dlu sy report kat murali..
aku: ''terkesima''

last2 aku gelak smbil malu smbil bengang..

p/s; aku mmg dikenali oleh dr dayang n technician kat lab upm sbb aku slalu pkai selipar g lab wlaupun da bnyak kali kene mrh..