Monday, December 28, 2009

the night of the 1st day of the new sem

oleh krana skang kul 3.36am, so arini adalah ari petame utk sem yg bru utk sem yg terakhir bg tahun terakhir..skang ni aku blum mnd lg dr balik keje td..balik kul 11pm then aku trus pkai tuala (upss, dun ever imagine erh) n smpai skang aku pkai tuala..

ape aku buat?aku tgk crite nustan yg aku donlod sejak zaman dlu lg..aku tgk 2 crite, sarkar raj n heroes..crite sarkar raj mcm gampang skit sbb anak amitabh bachan belakon mmg sgt siput..cite heroes plak aku bg 4.5 bintang..

pastu aku trus bukak facebook..igtkan tenet x dpt lg sbb sume org da balik..oleh krana blik aku x strategik, so intenet FREE mmg x kan dpt klu sume org dlm kolej ni gune..

tengari td plak aku dpt losyen plus gamat dr akak aku..fresh dr kg halaman aku, jb..napela die x krim rm200 ke rm300 ke rm400 ke..ni krim mnyak gamat utk gatal2 aku ni..haish..

td aku keje sgt letih..mcm cipan pnye manager..mmg konfem aku benti next week..ade ke ptut die jdualkan aku balik kul 11pm next week..3 hari berturut2..da la mnggu mnggu ni pun sme kene balik mlm..kan aku da stat kelas, bg la blk awal whai manager yg lampi..aku igt boss aku syg aku..mane x nye..die pnah ofer aku jd manager 2 (riak skit)..tp aku tolak..ehem..pastu die asik puji aku je..puji punye puji die seksa aku..i'm quit ok next week..sgt letih smpai x leh tdo..aku tau aku kne mnd..lpas off laptop ni aku mndi ar..

motif aku crite?aku crite sume ni sbb aku nak crite yg aku mulekan final sem ni dgn benda2 yg x memberikan aku ransangan lngsung utk blaja n survive for dis semesta..haish..keje punye psal la ni..

Monday, December 21, 2009

black, white n colour

ble ckp psal edit gamba gune photoshop ni terigt aku mse 1st time install photoshop cs3..smpai x mkn n x tdo aku men ngan photoshop..mcm2 gamba aku edit..sgtla jakon..pastu mud aku brubah..pndang photoshop pun x nk..rse mcm nak uninstall je..

aku pnah denga talk by bazuki(the famous journalist photographer in PBB)..die ckp dlm bidang photography yg profesional, sape yg edit gamba akan dipecat..klu crop n brighten the pic bole tp klu tmbh contrast or add any other effect is not profesional at ol..aku mmg skong 100% dgn ape yg die ckp..mmg sblm ni pun aku suke upload pic aku yg original..for me, THE PIC THAT U TAKE IS SUPERB AT THE MOMENT U CAPTURING THEM..that's wat i thought..sape x stuju jgn la mrh plak dgn kenyataan aku ni..

aku suke sgt bce blog ni: mommy of triplet..skali aku bce mst smpai berpuluh2 post sbb aku bz n x smpat nak tgk tiap ari..dr situ mood aku dtg blk nak edit pic..slh 1 post die ade pic black n white n colour..so i giv it a try..here's the pic of black white n colour...
















p/s:td aku mkn megi 1 stengah bngkus..lapo sgt..2 la tdo lg ptg..sume da g mkn aku je yg kebuluran td..huhu

Saturday, December 12, 2009

dr house

my favourite tv series ever..siyesly aku rindu ko dr house..aku siap beli online lg crite "lucah" ko 2..plz be real n cum to malaysia n diagnose me..plz la..letih aku asik g pk tp xde dr tau aku skit ape..stiap hari dtg pk bg ubat baru....da brape org dr da..plz la bring me to the hospital n hope to see dr house there..really admire la but i know it's not possible..but yet i can daydream rite..luv u lah!

fungal, bacteria, spore..juz tell me la..r u really inside my body?but y dr said not possible?tell me the answer la whai bacteria..aku jnji x mrh klu ko(bacteria @fungus) yg ade dlm bdn aku drp menda yg ntah pape msuk body aku..

3 kali mimpi pelik..hoping that nothing to do wt my sickness rite now..really hope so..ape2 pun aku berserah pd Allah SWT...

Sunday, December 6, 2009

gamba2 minachi







macha!

have u ever feel like dis world is full of flies?
have u ever imagined if somebody punch your head 100 times
have u ever..

x sedap plak ayat aku kat atas..abaikan la..
camni ni critenye..
A&W anta aku n the team g umah indian utk bufday party
so tugas aku ialah give the children our food n playing games wt them
ok lg klu melayan bebudak ni
tp klu mlayan 100 org bdk2 india yg degil2
pastu ngan lagu2 india dgn soundnye yg umphhhh..
siyes klu ckp ngan org sbelah pun mmg x kan denga
bedesing tlinga aku menahan dr kul 8 smpai la kul 10.30pm td..
pastu aku ditolak2 oleh bebudak ni sbb brebut belon n mknan..
ade plak anjing berkeliaran
brape kali tegur bru die nak ikat anjing 2..
maskot kitorang mmg pnas je mcm nak lempang sekor2 bdk2 kat situ
aku ngan senyuman kepura-puraan
manager aku yg asik kate nak balik je
mmg tensen gile
bek aku dengar mak aku membebel dr denga lagu tamil ni
camne la org2 kat situ bole hidup
duduk kat umah teres tp buat kawasan umah 2 lebih truk dr disko..
hey A&W, len kali accept bufday party kat umah melayu je k..
tp ade gak yg beznye,kitorang je la yg bez..
wat lawak sndiri, gelak sendri2..


fuh! bole crite dlm resume ni..pengalaman keje yg x dpt dilupekan

Friday, December 4, 2009

bulan baru



oh twilight yg membosankan tp menggiurkan~

cullen jd boyfren angkat n jacob jd boyfren tiri aku..nak x?

y jacob hiding his "taff" body 2..wrong pic la plak..

sesungguhnye bella pendek dr aku..motif?

aku nak jd wolf tp nak kawin ngan vampire bole?.....nonsense..

lalala~

Wednesday, December 2, 2009

taik kat kl

trip : Indah Water (treating sludge atau proses taik)
venue: bangi (so taik dr putrajaya yg dorang treat, temasuk taik PM najib)

wt engineers

at the early stage..x igt ar ape proses ni

in the middle..ni pun aku x igt proses ape


trap the taik n clarify the water (yet dunno the name of process)

see how the water is being clarify

the clean water..clear mcm air kat laut tau..

ni ptutnye gamba last..hasil taik yg da jd cake..can be sold as fertilizer


ni proses mse die nak jd cake..dr taik yg lembik jd cake yg keras..camne?letak la polymer


motif aku crite??sbb aku bingung nak jd ape..xde kene mengena kot..tp 20% la related..kan aku da mengarut..2 la tulis lg waktu maghrib
em, last week met my cousin..big boss contractor..da pkai merz..dlu nothing..he asked me where did i study n wat course..so i said upm taking chem eng..he was shocked and the story begun....
popetpopetpopet..he wanted 2 me 2 join venture wt him..crite punye crite he said can make profit till million RM..i know it's true but how it's secret la beb..but can he be trusted by make him my partner..i know that he make so damn big money in just maybe 2-3 yr..but by using me he can get more than that..i mean by using my cert..hmmm..
last 2 days, mr murali call ol of sudden..bnyak kali n lame gile..he talk abt my research..he seem more interested to me doing that research..many things we talk abt..it seem i will cooperate wt him n work wt him..prasan!..but still dun hv the decision yet..
aku x tau la aku minat ape..aku suke prof azni so aku rse nak amik environmental eng like abv(proses taik)..taik pun bole kaya ape..tp again, saat sume org dpt A subjek prof Azni aku dpt B..sedih..da 2 subjek die aku dpt B..
opportunity is there but like there is one barrier stop me want to be wat i want to..emm..maybe bkn barrier,aku je yg wat 2 jd penghalang..ape2 la..mls nak lyn..aku bingung je ni..
gud news, kulop n aina dpt keje A&W..wat a relief ade teman..bile la nak dpt gaji ni..aku da mkn megi da td..tp jap lg aku nak mkn kat mines..hihi

Sunday, November 22, 2009

siot lu

siot lu brodband..
i byr every month
but dis's wat i get from u
u treat me like dis..
u think i can resist anymore
internet is my life
u suck wt me i suck u backb
u tgk la nt i terminate acc brodband i
hey maxis, u hlg 1 customer tau nt
u rugi rm68/month
pdn muke u maxis brodband
ptong la gaji ceo u rm68/month
sbb later on i dun want ur service anymore
3 gig knon..
sooner or later i nak dating ngan celcom plak..
jgn jelez..
tp syg btol la aku nak lepaskan brodband ni..

Friday, November 20, 2009

part timer

really tired la working even it's part time only..smalam stat kul 4pm n close at 10pm but i hv to do closing until 11.30pm..closing restaurants is more tiring than opening them..bdk2 kat situ da ckp awal2 ngan aku jgn amik closing..it suits for boys..but wat can i do, boss suh aku wat closing..but if i have given choices, i wud rather choose closing than opening..pnt mmg la pnt tp bez giler..n i'm very lucky becuz ol crews are very kind n fun..kbnyakannye bdk belsan tahun..manager aku n future leader lbh kurang umo ngan aku..tp sumenye nmpak matang n rajen2..tp dorang sgt bez..bdk baru, pompuan n umo bru 16 tahun gile kerek..suke mrh2 brother2 n sister2 kat situ temasuk aku..hell, u juz kid la, new comer plak 2..tp aku mls nak cr gado kat tmpat keje..i juz silent je wat dunno klu die nak mrh2 aku..sbb klu aku da tnjukkan prangai sbena aku mmg kelam kabut tmpt 2 aku wat..but bdk2 laki da sound die, malu dibuatnye..haha..tp still lg nak mrh org..da la bdk kecik, baru msuk, pastu ko nak cabar bdk2 laki yg da lme keje kat situ..amik ko..
talking about boss..emm, mse 1st day aku msuk mcm2 dorang kate psal boss kat stu..mse 2 she's not around so bole la dorang ngumpat2..die garang la, mulut lancang la, suke nak perintah2 la..aku pun pelik gak at 1st..da kate boss mstla kene perintah org..but 1 day after she on shift..aku tgk ok je..tp ayat die mmg kasar skit..n she offered me to work here after finish my study to be supervisor or manager..erkk,da la die ckp dpn sume org..malu saya dibuatnye..bknnye ape, aku da la bdk baru, pastu die puji aku mcm2 then die ofer aku plak..ape la yg dorang pk psal aku nt..aku x bodek pun..bab2 bodek ni raico je yg pakar..emm, but nice thing won't last..there must be obstacles for 4 me to face..so juz get ready on it..sbb 2 aku try baik ngan pkerja kat situ drp boss aku..so far, i'm hepy n they owayz make me hepy n gentle to me..nak ngurat aku la 2..huhu, prasan..
smlm how surprise am i, my counter short rm30..adoi, aku da cuak nak kene ganti..tp the next counter excess rm31..ni plak lg pelik..tp nsb bek la duit counter lg 1 leh cover aku pnye..tp yg membuatkan aku x puas hati, bdk bru yg kerek 2 suke2 hati die je g kat kaunter aku amik oder pastu amik duit..mls btul la nak jd cashier ni..x suke btol tnggung risiko..aku mntak kitchen helper die bg cashier..aku jd cashier tp kene gak clean table n mop lantai..so bek aku keje mop je atau bersihkan kicthen..dr dlu klu aku mntak keje kat mne2 mst dpt cashier..x pnah ade pluang dpt jd promoter..then, stiap kali aku jd cashier ade je yg shot..xde la tiap2 hari shot, dlm sbulan skali-2 je..yg kene gantinye aku..maybe laju sgt kot aku kire duit..ahaks..


crite lain:kpd maxis broadband, sile upgrade system anda..byr rm68/month tp speed mcm siput sedut..siput sedut lg laju..aku juz bole bukak blog je..emel, fb, fs, etc sume x leh bukak..da sminggu camni..bulan lepas sminggu gak camni..pe cer?

Tuesday, November 17, 2009

kisah A&W dan duit yg skit

smlm ade org call
no kl so aku dpt rsekan mst ade org pnggil keje
aku x sempat angkat then aku kal no 2 balik
rupe2nye A&W..
Alhamdulillah akhirnye dpt gak keje
aku mntk part time sbb sng aku nak wat lab utk fyp nt
tp die kate keje kat situ mcm full time pun ye part time pun ye
aku pun x phm
so try je la g keje dlu


esok stat kul 9am smpai 4pm
kene pkai pkaian htm except bju nt die bg
tdung hitam (pinjam tdung alia, 2 tdung hitam aku hlg),
sluar hitam (pkai yg bru beli kat sogo, sbenanye 2 seluar utk aku cr keje lps abis grad, tp x pela gune dlu),
ksut hitam (beli kat kedai cina kat ss, rm13)

mntk2 la keje ni sesuai utk aku
bnyak mse free so leh aku siapkan fyp cepat2
n mntak2la org 2 bg cuti raya haji ni
aku da lme x balik umah kot
mak aku da tepon tnye bile nak balik
mak aku kate die ade mata magik bole nmpak aku asik mrayap je..
wlaupun mak aku tipu tp mmg btul pun aku mrayap je..hehe
xpela, aku da dpt keje,so xdela mse nak mrayap2 lg..
klu ikutkn ati aku nk cuti spenuh mse..

tp nak wat camne, AKU TAKDE DUIT..
eh slh, DUIT AKU TINGGAL SIKIT JE..
sedih2..

lg 1 crite psal fyp aku
nak kene gune bnyak duit
department bg rm500 je, mne ckup :(
aku mntak mr murali (ex-boss holcim),
die ckp "bnyak cntik muke u"..kan da kene,adoii
tp die ckp klu repot aku precise bru die bg duit
pastu aku mntak kat en azam(ex-boss, bwh murali)
die ckp, "ko nak ape lg..da bg bottom ash free pun x ckup lg ke"
pastu trus aku jwb .."xpe2, nt jgn mintak research repot kat kite, research ni hak university..haha"
pastu dorang jwb "x kisah pun"
pdn muke aku..sape suh aku mlayan 2 mamat yg sengal ni..
tp bkn aku tehegeh2 sgt mntak kat dorang..
mcm mntak sdekah plak..huhu
at 1st, mr murali suggestkan aku wat research ni then die yg kal aku bncng psl ni
pastu en azam kal tnye kabar aku la knonnye so aku amikla ksempatan mntak sponsor dr die..
aku rse mcm dorang nak bg tp suh aku usaha lg pjuk dorang
mls aku..xpe, aku nak wat cincai je fyp ni..
jnji siap, pastu aku xnk bg sesape repot ni..

emm, bnyk plak aku mrapu
mst reader bosan..
klu crite bab duit mne pnah abis
lg2 klu duit da mkin susut
klu bnyak duit xdela aku nak abiskan mse crite kat blog
mst skang ni aku tenga berpoya-poya..

duit, trun la ko dr langit pastu msuk la kedlm account bank aku yg da lme x berisi 2..oh duit~

Sunday, November 15, 2009

ice skating

"arghhh..arghhh..arghhhhh........................GEDEBUK!@#$%^&................hahahaha"


2 la suasana mse aku men ice skating kat sunway..loser gile..men kat tepi je pastu bile jatuh trus kluar..malu2..

Tuesday, November 10, 2009

ktm kl n klcc

venue : ktm kl , klcc
date : 4th nov 09
model : ana, kulop, mas, dila, wawa, raico,syahid, mazwan, cd(koreographer gossip girl..xoxo)



mls nak crop dat rite hand site

nmpk putih tp sbenanye tdkkk

kahkahkah..anak murid cd ke?

like always, eract

artis MHI ni suke lentok2

gayah kot

too dark,mls nak edit


us


mcd wt a rainy day..so sweet..hehe

Monday, November 9, 2009

lpas abis fermentation paper

baru je lepas final exam, n final paper
adoi skit kpale,soalan die mmg tricky
aku bkn skit kpale bese
mmg btol skit kpale
maybe i put too much effort n pressure onto this
i use these 2-3 days fully to struggle for fermentation
not enaf sleep dat's y still x rase merdeka after abis exam
tp klu aku x pressurekan dri, tkut nyesal bile x dpt jwb
x pela, lpas ni aku nak enjoy je
redeem balik mse aku yg wat aku pressure gile
alia n aina da lme x ajak aku g karoke
dorang da lupekan aku nmpaknye
xpe, jgn arap aku biakan korang lupekan aku
korang x ajak aku, aku pksa korang g karoke ngan aku nt..
ptg ni nak g mkn piza
aku sgt suke piza yg baru ni
mmg sgt sedap, btol x tpu..
nme nye ape ek..cheezy piza kot..x igt
aku bru mkn mnggu lepas,
tp kempunan nak mkn lg
lg2 ade org nak blanje
lg x thn aku
mse jwb paper td aku pk psal nak mkn piza je
kepada piza hut, aku da promote ni, x reti2 nak bg aku mkn free ke??

lpas ni ade bnyak xtvt menunggu

1- kosongkan blik
2-setelkan brang2 nak oder utk fyp
2-balik umah
4-balik sni balik
5-apply keje part time
6-wat experiment kat lab
7-maybe g jimah amik bottom ash
8-photoshoot(wajib)
9-.....bnyak sbenanye.....

Saturday, November 7, 2009

decided this way

i dun know y when i read thru other blog
i read anyone's comment
i felt like, it's ol abt me
maybe i become more n more sensitive after wat i gone thru lately
maybe it's nothing to do wt me at ol
but i take that as lesson n advice 4 me
even it 4 sumbody else
i take ol advice into my consideration 2 decide which path i shud go

i hv no regrets to wateva i post previously
becuz, to me, i hv my own reasons
but demi Allah, not because i want to bring sumone's down
n not becuz i am perfect, n not becuz i am rite ol the time
i took the risk, so i got 2 face the concequences by myself

to my fren, really thanx 4 ur support n bring my life back 2 normal
i dun need any back up now
it's not that i dun appreciate u guys
really proud 2 hv fren like u
i also cried wat u have fought 4 me
there's no more such gud news when i keep receive ur support
thank 2 God i befriends wt u guys

juz i think it's not nice that when anyone who dunno the real story keep blaming me
i also dun want 2 blame the person who blaming me
they hv rite to say anything
n also i juz dun want sumones feel that she/he alone
n i want to tell that person here that:
"our kosmet are very gud fren, they are my fren, n same goes 2 u..they are ur gud fren 2..they still love u n me..believe me"

it's decided this way:
juz let it go. i will let it go..maybe it's the bez way..when i know the true story behind this sooner or later, then it's juz my luck..

Thursday, November 5, 2009

the solution

syukur pd Allah akhirnye aku dpt tau sape..
sorang drp kosmet n yg len drp kos luar yg aku x brape knal n dorang pun x knal aku..
tp aku besyukur sgt pkataan yg lucah 2 bkn dr kosmet aku sndri..
itupun klu btol la ape yg bdk 2 ckp..
pd kwn2 yg tulis psal benda lucah 2 aku hrp korang jgn wat kat pompuan len..
benda ni sgt sensitif pd pompuan..
cube bygkan klu mak korang atau adik pompuan korang yg kne..
aku phm korang wat benda ni utk fun..
maybe gak korang nak back up kwn korang..
tp ape yg dtg dr pkataan korang 2 x sesuai ngan korang yg educated ni..
kpada penggaru bdn,aku x akan bwk kes ni ke polis..
korang student,ape nsb korang klu da meringkuk kat pnjara wlau sehari pun..

kpda kosmet aku 2,
klu kite ckp hal ni dr dlu n ko x denga sbelah pihak..
benda ni xkan jd smpai camni..
smpai involve pihak luar..
aku x rse dorang dengki ngan aku sbb aku x pnah becakap ngan dorang..
tp maybe sbb dorang kwn ko n nak tegakkan kbenaran bg pihak ko..
aku xnk benda ni jd lg kat kosmet kite..
kite kumpul n bncang rmai2 ape yg berlaku slme kite jd kosmet slame 4 thn ni..
x pyh la kite nak tduh sesame sndiri k..
rmbut sme hitam, hati len2..
kwn yg baik menyampaikan pekare yg baik..
kwn yg baik akan try jdkan pekare yg bruk brubah menjadi baik..
kite kene bekumpul n bncang scare baik..
aku akan suh sume kosmet kite bce blog ni..
aku nak kite bncang balik ape yg stiap org rse..
x pyh lg nak denga dr sbelah pihak k..
aku hrp ko phm 2..

aku akan setkan mse bile kite ptut bekumpul n slesaikan mslh kite dr sem 1 smpai skang k..

maaf

blog ni da jd mkin pns
maybe sbb aku post psal qila
aku juz nak berterus terang drp aku trus ngumpat die
sbb aku tau die akan bce kat blog ni
lg besar dosa ngumpat blakang
aku tau aku ngan die bkn bole jumpe n trus ckp
maybe benda besar akan tejadi
lgpun die suke tulis dlm blog klu die x puas ati kat org
so, itu adala reason yg kuat nape aku tulis psal qila di blog..
but, maaf aku ucapkan pd qila

psal entry aku - present design..
slh ke aku critekan ape berlaku
ape yg aku ckp mmg exactly wat happen at dat time
itu adala crite psal aku n benda yg terjadi kat aku
slh ke aku post di blog sendri
aku maki ke lecturer 2?
but, once again, sori kpd sape yg x thn bile aku post benda camni kat blog aku

to anonymous n penggaru bdn:
klu ko 2 org yg berbeza,tnjukknla dri korang
plz la,aku rse da lme sgt aku spent utk mslh ni even juz 1 week
tp ia sgt lme bg aku time final exam ni
aku da lme x bce bku
aku x nk sbb ni aku xleh jwb mse exam
aku mmg pentingkan result aku
plz, cepat2la ko tnjukkan dri ko
ape lg yg ko pk
mkin lme ko diamkan dri, aku mkin x thn
ibarat mcm ko msih nak kondem aku ngan ayat porn ko 2
aku tkut aku akn betindak yg bkn2

Tuesday, November 3, 2009

nice trial

Assalamualaikum pengecut;

aku nak ckp skit psal ugutan ko ni bole?

maybe btolla ko nak report kat lecturer psal ni
aku nak tgk gak reasi TNC
maybe btolla lpas ko ngadu kat lecturer, aku kene kondem ngan lecturer 2
tp aku btol2 nak tgk reaksi TNC la..
ko ni mmg klaka la..adoi hai..

maybe gak ko ni saje je nak tnjukkan yg aku tkut ngan ko
maybe gak ko ni nak bls dendam psal kwn ko 2
maybe gak ko ni x pernah ade prasaan mrh kat sesape sbb ko 2 suci
maybe gak ko ni ade mental illness
maybe gak ko ni nak jtuhkan mruah aku
maybe gak ko ni nak affect emosi aku spaya aku stress
walau ape pun reason ko, nice trial beb!

klu ko x exposekan dri ko,
ni la kali terakhir aku membazirkan mse pk psal ko
ko komenla sebanyak mne yg ko suke
ko suhla sesape bace komen ko tuh
ko ciptala undang2 ko yg klaka 2
ko g la syok sendiri utk menjatuhkan aku
aku x kesa

sbb aku x pnah jumpe org yg pengecut mcm ko

Monday, November 2, 2009

present design

td baru abis present design
timetable kate grup aku kene present dri kul 11am-11.40am
tp td stat kul 11.30am smpai kul 1.15pm
1jam stengah kot,plg lme kot..
sabo je aku..
nape la grup aku plak yg kene smpai camne skali..
klu da smpai 1 jam stenga,
xkan la mse presentation 2 dorang diam atau ajak mkn kan..
dorang ambush kami ngan soalan2 maut la apelg..
pastu janji 3 org evaluator je temasuk engineer luar
tp dlm tu ade 8 org hebat2 n 3-4 org tutor..
suara aku yg mcm buluh perindu trus betukar jd meriam buluh
teketar2 aku present,amik ko


tp kami rse bese je shingga die dtg..
adoiii....nape la die dtg?
die bkn aku pnye supervisor pun..
bkn evaluator pun
yg die dtg wat pe?
da la ulang balik soalan2 yg org len da bg..
pastu ckp balik opinion org2 kat situ
yg die ulang nape?kitorang x pekak la..
pastu bile x dpt jwb evaluator aku cool je..
die plak nak keco 1 bilik 2 nape kitorang x dpt jwb..

contoh soalan slh seorg evaluator:

mardiana, by referring to your P&ID, y do u have flare?how much temp in your reflux drum?

then dr dayang trus back up die kate mmg x justify bendalah reflux drum 2..then lecturer yg tnye pun kate "oh it's ok,another question...bla bla bla"

then;

"mardiana, u cannot answer wat dr amran ask u???(wt the mumbly dumbly face)

then aku jwb la, it's not my consideration for this design like dr dayang said..then bole die jwb balik..itupun awak x dpt jwb..awak pnye design, ptut awak tau..itupun awak x tau..

tell me who's on earth that in the meeting room know that answer?ko pun x tau..yg tnye pun x tau..y len x berminat pun nak tau..

itu baru 1 example, bnyak lg kot die hentam kami..

engineer luar yg hebat da berpuluh thun dlm dunia biodiesel pun x wat kami camtu..sbb die tau wat mcm 2 x profesional bg seorg yg pngkat tnggi mcm die..dr syafiie yg expert dlm P&ID dlm industry tnye then tnggu kitorang jwb, xde pun nak mrh2..dr Amran yg bnyak ilmu pun klu tnye tp kitorang x dpt jwb die men ketawa2,xde pun nak wat kitorang tensen..tp nape la die nak wat camtu..x ke mrendahkan martabat die dpn sume org..da tentu sume org prasan tndakan die..adoi hai..sabo je la..

anyway wlaupun aku x trase ape2 sgt, tp ade la prasaan lega skit bile da abis wat design ni..Alhamdulillah~

fuh!

Sunday, November 1, 2009

Anonymous

Anonymous said...

mengglabah la woi.dari dulu nak downkan org.macam pandai.kecohhh!

Saturday, 31 October, 2009


bak kate org tue2, ape2 je lah..

btolla kate pujangga ~ dlm mesra ade racun..INGAT AKU X TAU?~


HAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA

Wednesday, October 28, 2009

final exam

td 1st exam paper-management of waste..waste pun nak kne manage tau..kami yg manage..poyo je..nak kate bole jwb, bole la..nak kate bole dpt A, pelik skit la..
bole plak stat smalam UPM xde air..aku bru tau kul 10.30pm, itupun g toilet sbb x thn nak kencing jmpe dila, die kate mmg xde air..da la xde air spare..trus kal en kulop bwk aku g jamban petronas..lega~ td pg sblm g exam, en kulop bwk aku g mndi kat petronas..wahaha..bez gile dpt mnd berbaldi2..aku tau korang sume mnd sebaldi je..haha..(riak skit)


next paper project management.. ni lg 1 nak kne manage.. final yr ni mmg pentingkn manage2 ni..

pastu ade presentation design.. design ni klu nak tau suke wat aku x tdo mlm wat aku stress je.. nsb bek xde exam paper.. tjuk design aku "biodiesel production from virgin coconut oil" aku kne present dpn engineer yg mmg expert gile dlm bidang biodiesel.. bole kate die yg wat biodiesel..yeke? nme mamat ni DR Anhar Suki.. kepale die botak sbb die pndai sgt.. abis aku nt.. pastu kene present dpn lecturer aku yg plg sempoi tp terer gile psal unit operation (e.g:distillation column) die klu ckp/tnye suke senyum pastu ktawa.. nme mamat ni DR Amran.. tp aku x tau la die sedar ke x yg soalan die mmg ssh nak jwb.. pastu yg evaluate oral presentation aku DR Suraya.. die ni gile kawww kawww speaking.. brtitish beb,sdap gile denga die speaking.. cantik, baik, da boom.. tp strict bg markah.. nt ape jd mse presentation akan dicritekan..InshaAllah~

pastu last paper fermentation technology.. nota die sgt tebal.. RAM otak aku x ckup nak menghafal sumenye.. lecturer yg ajar ni slh sorang genius dlm dunia.. dpt msuk kelas org2 genius tp mlarikan diri sparuh jln..huhu nme die Prof Madya Dr Norhafizah.. daya ingatan die sgt kuat.. 2 yg die igt kite bole bce nota die yg tebal mcm kulit gajah 2.. berserah je la~


moto hidup aku dr 1st sem smpai skang
BLAJA + DOA + TAWAKAL = SUCCESS
InshaAllah~

Monday, October 26, 2009

jgn cancelkan trip ke sabah

jgn sbb aku ade yg x jd g sabah
plz, ni trip cozmet..
aku hrp sgt sume dpt g as long die bdk chem eng final yr
sbb aku jd bendahari trip ni, ade yg x nk g..
aku x suke mcm 2..
bkn sng aku nak kumpulkan org n mintak duit sorang2 even rm50
apetah lg nt nak mntak beratus RM..
sume da pcaye kat aku utk pgang duit 2..
bkn sng aku nak pikul tnggungjawab ni plus risikonye lg..
so, even sorang cancel sbb aku, mmgla 2 tndakan yg kurang bijak..
jgn sbb kite 2 org bermasalah, trip 2 cancel..

aku snggup hand over duit 2 kat sesape..
aku letak jwtan..
sape nak pgang duit sile ckp ngan aku..
klau xde sesape volunteer aku sndiri akan appoint org 2..

duit yg ade pd aku skang ialah duit org yg nak g sabah..
jgn gunekan duit 2 utk gantikan yg len..
aku x mintak ko ganti ape2 pun..
title entry dibwah "emosi aku pd saat ini" adalah emosi aku mse saat ITU..
hrap phm..

Friday, October 23, 2009

emosi aku pd saat ini

x pnah jd camni
laptop aku skang msuk beratus2 virus yg x leh delete
da stat hang n bengong
sape2 yg cucuk pendrive kat laptop aku even for 1 sec bole dpt 200 virus
rsenye sume kot tau aku pntang org inject virus kat laptop aku ni
aku mmg pantang!seriously shit pantang!
aku tahan nak jimat duit x nak beli antivirus ori yg hrga cecah hundred RM
so, aku amat2 menjage spya x msuk virus
but in couple of hours, sedap2 je ko msukkan virus yg wat laptop aku ni jd tempat penternak virus
dengan wat muke x bersalah ko tuh
ko yg menyebabkan aku kene beli antivirus ori
ko yg menyebabkan aku kene format laptop ni
dan sbb ko gak aku kene mrh ngan 'perfectionist' 2
what the fuck!
what the heck!
segala jenis carutan mmg utk ko!


aku tahan slame ni x nk mrh ko
sbb aku x suke nak malukan org
even da bnyak kali ko wat aku malu dpn org
klu ko nak tau aku mmg x pnah maafkan ko selama ni
aku hanye berpure2 je ngan ko
sbb ko suke wat org malu
tp x pnah minta maaf
ko rase sumenye ko btol
aku pun kdang2 wat org skit hati
tp klu org da mrh, atleast aku sedar kesalahan aku
ko tuh?


tp klu sbb ko aku kene kuar duit utk format laptop aku ni
mmg aku x leh tahan lg da
ko nak gado ngan aku??no hal la
aku mmg dr dlu nak gado ngan ko..
tp x-rumet aku dlu asik tahan aku
die kate sabar, biar org wat kite jgn kite wat org..
ko dlu suke mengate org, buli org, ko menjatuhkan mruah org..
bkn dlu je, skang pun sme..
bnyak sgt cite psal mulut ko ni..
skang ni klau ko nak tau..
kat blakang ko, 24 jam, merate2 org asik kutuk ko je..
x kire la sape, aku rse sape yg ko teka msti btol..
dorang xnk ckp dpn ko sbb dorang x suke memalukan org..
aku jahat, sbb 2 aku beterus terang je..
tp jgn smpai aku jd mcm firaun sudah..

~not yet end~


Ya Allah, aku tau aku mmg hamba yg lemah,x dpt thn dugaan Mu..aku bukan sempurna utk mengata org lain, maafkan aku kali ni Ya Allah..

Wednesday, October 21, 2009

la?

plz la put ur anger 2 the rite person
y u yelling at us huh?
minus the messy one, we juz did a little careless mistake which can be corrected in juz a second..
the messy one la yg driving ur crazy, not us la lampi..
go tell the messy one la n blame that person la..
alamak ai..
when perfectionist meets the messy one,
then the victim is another grup member la?
if u r perfectionist, so plz check one by one la
who did the mistake
no need la we sit there n listen wateva u wanna say
juz wasted my taik telinga la wey
go to hell la BOTH OF U!

Monday, October 19, 2009

a ah, aku jakon..so??

aku jakon..
fizz fairus n almy nadia shooting kat fakulti n kolej aku..
aku nmpak dorang shooting tiap2 ari..
tp bru skali aku nmpak fizz fairuz..
2 pun dorang roger aku mse aku tenga tdo..
aku trus g mndi n besiap g fkulti..
haha..jakonnye aku..
suke kat fizz fairuz..
suke sgt..haha
aku try tngkap gamba (smbil cover jge maruah)
ni hasilnye..


1st time dorang dtg kat fkulti, fizz fairuz n almy lalu sbelah aku..
klau org tgk mse 2 mst die kate aku x heran ngan artis..
tp hakikatnye aku x tau 2 dorang..

aku igt org dtg melawat fakulti..
aku pun wat bodo

knonnye bukak bku stdy smbil tnggu bebudak ni dtg g trip..
mst fizz fairuz kate aku ni "mahal"
harharhar..

Thursday, October 15, 2009

emm

ksian abg2 aku..
ade mslh skang..
akak2 aku pun sme..
aku doakan Tuhan permudahkan perjalanan korang
Amin~

Friday, October 9, 2009

open house

  • 3 oktober - umah sewa syahmi n the geng
  • 4 oktober - umah sewa kulop n the geng
  • 9 oktober(today)- umah aku(x dpt balik ade test td), kolej 11
  • 10 oktober - umah abg mas(golongan2 doktor2 hebat ni yg ade..huhu), umah cousin aku(x buat open house pun tp saje dtg, kat lukut)
  • 11 oktober - umah mas, umah papa(can't wait anymore,cptla mase berlalu..hehe)
  • 17 oktober - umah wawa toek, umah zack, umah arfa

any other umah nak wat open house??


umah sewa syahmi n the geng

umah sewa kulop n the geng

with chinese(classmate only)


Saturday, October 3, 2009

sape kate buat design x bez?

bile aku wat design biodiesel ni, mcm2 aku dpt;

  • buat design sme2 kat bilik raico dpt mkn kopok
  • sambil2 tu we have fun by playing UNO game
  • becuz of design, i dun hv time at ol to surf tenet and facebook
  • becuz of design, i dun need to read books for test n exam
  • aku mkn 4 kali sehari pun x gemok2 becuz too much energy being used while thinking of design
  • i dun have time to go soping n dats a gud thing for 4 my saving
  • i'm sweating ol the time scared if not enaf time to complete the work n dats mean my fat were burned..yahuu
  • n at end of the day for us to submit, we hv to run n run n run as fast as we can to print ol the work n submit before 5pm n i make it at 5.30pm, indirectly i build up my muscle by running/"exercise"
  • n becuz of design, x payah aku nak mekap n celak mata aku sbb kelopak mata aku da ade kaler hitam-bengkak x ckup tdo

thanx design..next, final year project..wonder wat will i get after this??

Tuesday, September 29, 2009

gamba rayer-2009

my family





kembar mak aku


sedare


umah kulop



kampung-pontian













ade banyak..nak tgk click here

Wednesday, September 16, 2009

hari raya yg tawar2 manis masam


kene siapkan design
hari raya pertama pun aku rase kene buat gak
klu skip 1 hari x buat mmg x bole
sbb x bole sbb mmg x bole
kene siapkan jugak
due date sepanjang cuti raya ni
sehari sebelum raya da kene anta separuh keje
konfem family aku nt kate aku nak wat alasan x nak wat keje umah..
mmg konfem..
tp aku berdoa Tuhan permudahkan kerja aku ni..
biala aku berkorban utk puaskan ati sume..hoping so~
naik cuti kene submit fyp plak-full report
kejam..kejam..
mmg kejam
harap2 aku tabah dgn kekejaman ni..

Tuesday, September 15, 2009

Al-Fatihah utk arwah Mohd Amin Abdullah

15 September 2009, Mohd Amin Abdullah meninggalkan kite utk slamenye..arwah meninggal pd bulan Ramadhan yg penuh berkat dan mulia ini di surau..kali terakhir mereka nmpak arwah selepas solat terawih..sungguh sygnye Tuhan pd arwah..

Mohd Amin B Abdullah ade la rakan seperjuanganku di UPM ni..sbg classmate arwah,aku amat tdk percaya dgn pemergian arwah yg pergi tibe2 tnpa tnda..arwah seorg yg pendiam pd 1 ketika dlu,tp sejak msuk 3rd yr arwah agak agressif..bile da final yr ni aku jarang skali nmpak arwah di kelas..

aku rse sebak sgt bile pergi rumah mayat di hospital serdang..die meninggalkan skeping surat..antara isinye.."seandainye aku meninggal dunia,aku ingin meminta maaf kepada keluarga, kwn2 dan sesiapa saje yg aku pernah buat dosa"..bertuahnye ko sahabat dpt meminta maaf dan aku rse sumenye telah memaafkan ko..InshaAllah..

kebnayakan gamba2 kat bwh ni adelah gamba mse kitorang 1st yr bersame2 arwah..


in red

ni kali terakhir aku jumpe arwah,berbuka puasa bersame di rumah sewa..2nd from right

group discussion mse 1st yr di fakulti


in the middle



will miss u dear~